שאלה שלא מעט שאלו אותי עליה, מה יותר נכון לעשות כרטיס ביקור רגיל (מודפס) או דיגיטלי ובכן ראשית יש להבין שהנושא הזה הוא אישי ואין משהו גורף שנכון או לא נכון.
כשאנחנו ניגשים ליצור כרטיס ביקור מכל סוג שהוא יש לחשוב קודם כל מי קהל היעד שלנו? ואיפה נפגוש אותו? אחרי שענינו על שני השאלות האלו נדע יותר טוב מה כדי לעשות.
כרטיס ביקור רגיל (מודפס)
בזכות הכרטיס אפשר ליצור אינטראקציה ראשונית ושיווקית עם האנשים/לקוחות וזה מבלי לחייב אותם לצעד משמעותי. הכרטיס שנשאר בידם הוא קל לנשיאה והכנסה לארנק, מה שלרוב מביא למצב שבו הכרטיס ייתן תזכורת ללקוח גם כמה ימים אחרי. עצם הבאת הכרטיס ליד הלקוח יוצר אקט מכובד ורשמי, דבר שחשוב בעיקר כשמדובר בעסקים רשמים כמו עורכי דין.
אם זאת ישנם גם חסרונות, את הכרטיס מאוד קל לזרוק ועלולים לאבד ויש עלויות שלא הכי זולות כדי להדפיס את הכרטיסים, בנוסף את הפרטים יהיה יותר בעייתי לעדכן בכל פעם שרק נרצה.
כרטיס דיגיטלי
מהו כרטיס ביקור דיגיטלי? זהו עמוד אינטרנט שמכיל מידע רב אודות העסק במקום אחד, בצורה נוחה וממוקדת עבור הלקוח. את הכרטיס אפשר לשמור בקלות בטלפון ואף להעביר בין חברים ומכרים.
עצם העובדה שהכרטיס נמצא בדיגיטל מאפשר לנו להכניס לתוכו מידע רב ומגוון ללא מגבלת שטח מאחר וניתן לגלול מטה ולהכניס גלריית תמונות וכפתורים להנעת פעולה.
הכרטיס בצורה זו יהיה תמיד זמין לשליחה מה שמונע מצב שבו נגמר המלאי ואפשר תמיד לעדכן את הפרטים שבתוכו.
אם זאת גם פה ישנם חסרונות שצריך לקחת בחשבון, כדי להעביר את הלינק צריך להיות לנו מספר טלפון, מידע שלא כל אחד ירצה לחלוק אתנו בשלבי הכרות המוקדמים ובמידה והעברנו את הלינק הוא עלול להעלם ולהתפספס מבין כל ההודעות שיש לנו בטלפון ובמיוחד בוואטצאפ.
לינקים שעוברים אלינו מבלי שאנחנו מכירים את בעל העסק עלולים להתפרש כעוד ספאם ופרסומים מעיקים שרובנו מנסים להימנע מהם.
בנוסף יש לבחון האם כרטיס זה מתאים לקהל היעד שלנו מאחר וישנם אוכלוסיות שפחות מסתדרות עם טכנולוגיה זו.
אופציה נוספת
מאפשרת לשלב בין שני העולמות ולהכניס לכרטיס הרגיל ברקוד QR ובו לינק לכרטיס הדיגיטלי, ובכך ניתן ליצור גם סקרנות ועניין עבור הלקוח.
Comments